3 ok, amiért idén is megéri napelem rendszert telepíteni

napelemek kiépítéséről

Több millió forintos beruházás egy napelem rendszer telepítése, ezért érthető, hogy sokan felteszik a kérdést maguknak, tényleg megéri-e? Ez több tényezőtől is függ, amelyeket nagyon komolyan számításba kell venni. A napelemek kiépítéséről bővebben ITT tájékozódhatsz. Az ST Solar nevű cég honlapján részletesen le vannak írva a rendszer előnyei, de a kockázatai is. Magyarországon azért éri meg napelem rendszert telepíteni, mert itt a napsütéses órák száma meglehetősen magas.

Átlagosan 2000 órányi napsütéssel is számolhatunk évente. A másik ok, ami miatt érdemes mellette döntened, az energiaárak folyamatos változása, ami általában nem azt jelenti, hogy olcsóbb lesz az áram. Egy jól megtervezett és kivitelezett napelem rendszerrel viszont teljes mértékben is függetlenedni tudsz az áramszolgáltatótól, lenullázhatod a villanyszámládat. Talán ez az, ami miatt a legtöbben a rendszer telepítése mellett döntenek. Akkor éri meg a napelem, ha nem termel jóval többet, mint amennyit felhasználtok, de sokkal kevesebbet sem. Kétség sem fér a környezetkímélő hatásához.

Ez ma már rengeteg embernek prioritás, így az egyik fontos tényezőnek számít, amikor arról döntünk, hogy telepíttessünk-e napelem rendszert a házunkra vagy nem. A harmadik ok lehet az is, hogy jelentősen emeli az adott ingatlan árát, tehát ezért is megéri. Alkalmazható fűtésre, hűtésre, használati meleg víz előállítására egyaránt. A rendszer már 10 év alatt visszahozza az árát. Sőt, már a beüzemelés első napjától kezdve bevételt termel. Nem igényel karbantartást, sem éves díjakat a napelem rendszer.

Amint látod, nagyon sok pozitívuma van egy ilyen konstrukciónak, viszont az is fontos, hogy milyen szakemberekre bízod a telepítést. Az említett cég munkatársai az első lépéstől az utolsóig mindent elvégeznek, komoly, megbízható szakemberek, ezért érdemes velük felvállaltatni a munkát. Könnyen felveheted velük a kapcsolatot az stnapelem.hu weboldalon található elérhetőségeken, ha zökkenőmentes, profi napelem telepítést szeretnél megrendelni.