A biciklicsengő kötelező használata

bicikli csengő

Az első pedállal hajtott kerékpárt nagyjából 3-4 éves kor körül kapja a gyerkőc. Saját egyéni fejlődési ütemük van, így mindenki a személyes tempójában fog majd bicajra ülni és szárnyalni vele.

Az a fontos, hogy a megfelelő biztonsági óvintézkedések legyenek adottak a kis járgányon. Elsődleges szempont egy bicikli csengő megvásárlása is. Elengedhetetlen a bringa akusztikus jelzésének kivitelezéséhez, ugyanakkor a KRESZ által is a felszerelése kötelező.

Napjainkban már sok színes, figurával ellátott bicikli csengő megtalálható az áruházak polcain. A kicsiknek rengeteg rajzfilm mintával, mesekarakterrel ellátott lógó áll rendelkezésükre, amitől még vonzóbbá válnak.

A felnőtteknek is színes a paletta, amiből választhatnak. A külalak persze nem minden, hiszen a bicikli csengő rendeltetésszerűen használva biztonságot nyújt a tulajdonosának, segíthet elkerülni az esetleges baleseteket. Nemcsak a városi közlekedésben fontos a szerepe, hiszen a gyermekek is előszeretettel jeleznek vele játék közben.