A Bonyhádi fürdő a Völgység egyik fő nevezetessége

Bonyhádi fürdő

Tudja, hogy melyik várost emlegetik a Völgység fővárosa néven? Nem? Akkor segítünk! A város Tolna megye déli határán fekszik, és a természeti szépségek, a történelmi hagyományok és a gazdag kulturális élet, valamint a helyi gyógyfürdő teszi vonzóvá. Persze, hogy Bonyhádról van szó!

A Bonyhádi fürdő a pihenés tökéletes formáját kínálja. Az úszás, a relaxáció és a gyermekmedencék felejthetetlen élményt nyújtanak minden korosztály tagjainak. A fürdőt percenként táplálják meleg vízzel egy 400 literes forrásból.

A 25 méteres úszó- és szórakoztató medencék csúszdákkal, sodró áramlással, nyakzuhannyal, vízi játékokkal és víz alatti teraszos ülő, fekvő lehetőségekkel vannak felszerelve. A vizes élmény baráti áron kifejezés akár a Bonyhádi fürdő mottója is lehetne. A termálfürdő különféle medencéket kínál a szabadidős, az úszási és a termál- és meleg vizes élményekhez.

Ezenkívül a látogatók szép számmal találkozhatnak itt sportpályákkal és felszerelésekkel, valamint részt vehetnek különböző programokon, ahol pihenhetnek vagy aktív időt tölthetnek a családjukkal, barátaikkal. A Bonyhádi fürdő termálvize, akárcsak a legtöbb magyarországi gyógyfürdőé, olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket a világon sehol másutt nem találhatunk meg.

A földfelszín mélyéről feltörve, a termálforrások rengeteg nyomelemet tartalmaznak, ideértve a cinket, a kalciumot és a magnéziumot, valamint más gyógyhatású tulajdonságaikról ismert összetevőket. A Bonyhádi fürdő vize segít megnyugtatni a fájó izmokat, javítja a vérkeringést és legyőzni a gyulladást.