A csepegtető cső alkalmazásával spórolhat

csepegtető cső

A növényeknek szükségük van a locsolásra, ugyanis így lehet pótolni az ásványi anyagokat és ezzel megakadályozható a kiszáradás. A csepegtető cső nagyon népszerű megoldás a gazdák körében.

Az ilyesféle rendszerek kialakításával hatékonyan elvégezhető ez a fontos feladat. A több ezer négyzetméteres területeket eléggé nehéz lenne teljesen kézi erővel meglocsolni, ezért a tudósok ezt a kiváló megoldást fejlesztették ki. A csepegtető cső tulajdonképpen nem más, mint egy nagyon hosszú és pár helyen kilyukasztott cső, ami hatékonyan képes ellátni a növényeket folyadékkal. Ezeket a rendszereket viszonylag gyorsan ki lehet építeni és a kellékek beszerzési ára sem túl magas.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hagyományos módszerekhez képest, akár 70%-kal kevesebb vizet fogyasztanak a gazdaságok, amelyek csepegtető csővel végzik az öntözést. A lyukakat, ahol a víz jön ki, mindenki odailleszti ahová arra szükség van, így a víz közvetlenül a növények gyökerére kerülhet, ezáltal a párolgás és a felesleges pazarlás hatékonyan elkerülhető.