A Hashimoto diéta kiemeli a szelént

Bérczy Judit

Igen nehéz megtalálni a megfelelő szakorvost, azonban nem lehetetlen! Először is alaposan utána kell járni, hogy kiket ajánlanak az adott területre. Például Bérczy Judit kiváló endokrinológus, aki nemcsak tapasztalatot szerzett az elmúlt évek során, hanem elégedett vendégeket is. A doktornő kifejezetten a Hashimoto kórra és a pajzsmiriggyel felmerülő problémákra szakosodott, ezért amennyiben ezzel kapcsolatos problémákban szenved, akkor mindenképpen érdemes felvenni vele a kapcsolatot.

Az egészsége mindennél fontosabb, ezért Bérczy Judit megpróbál a lehető legtermészetesebb kezeléssel megoldást nyújtani Önnek. Kiegészítésként alkalmazza a természetgyógyászatot, és persze a megfelelő étkezésről és a mindennapi sportolásról is szót ejt. Az alternatív megoldások a legkeresettebbek manapság, hiszen a legtöbb szakorvos gyógyszereket javasol, azonban ideális odafigyeléssel, ezeknek a termékeknek a használatát le lehet csökkenteni. Bérczy Judit elérhetősége megtalálható a pajzsmirigydoktor.hu honlapon is. Itt a doktornő által megírt cikkeket is elolvashatja, amelyek tele vannak hasznos tanácsokkal. Érdemes ezeket megfogadni, mert nagy segítségére lehet azoknak, akik belevágnak a Hashimoto diéta elkezdésébe. Az egyik legfontosabb tényező, hogy a jód kerülése feltétlenül javasolt. Ezzel szemben áll a szelén, amit előszeretettel ajánlanak az erre szakosodott orvosok, ugyanis jótékony hatással van a pajzsmirigyre. Már csak azért is érdemes kerülni a jódot a Hashimoto diéta alatt, mert az csak tovább fokozhatja az autoimmun gyulladását a pajzsmirigynek.

Amint kikéri a szakorvosnak a tanácsát, tapasztalni fogja, hogy nem is olyan nehéz végigvinni ezt a kezelést. Egészen pontosan azért, mert a szelén rengeteg hétköznapi ételben megtalálható, csupán figyelmet kell fordítani azokra, hogy kifejezetten azokat fogyassza. A Hashimoto diéta szintén személyre szabott, hiszen nincs két egyforma ember. Természetesen ezt a leletek pontos kielemzése után lehet csak összeállítani, és rövid időn belül tapasztalni fogja a javulást.