A kandallóbetétek rövid bemutatása

kandallóbetétek

Ezek a belsőépítészeti objektumok többnyire minőségi alapanyagok felhasználásával és precíz tervezéssel készülnek. A kandallóbetétek kellemes hőérzetet, takarékos fűtést és gyönyörű látványt biztosítanak.

A legtöbb változat égéstere öntöttvas anyagból készül. A külső felületük bordázott, a hátlapuk belső része pedig hőpajzs elemmel van megerősítve. A berendezésekre esztétikus kerámiaüveggel szerelt öntvényajtó kerül, ami minimum 800 C fokig ellenáll a hőnek. Közös tulajdonságuk többek között, hogy jól szabályozhatóak. A kandallóbetétek családjában fellelhető a vízteres, a légfűtéses és a sütős változat, ami a funkcionalitást illeti. A küllem terén is óriási a választék.

A sarok, a kétajtós, a háromoldalas, a modern, a rusztikus és a panoráma kivitelben készült termékek egyaránt nagy népszerűségnek örvendnek. Nagyméretű hamuzó tepsivel vannak felszerelve, amit minden tüzelés után javasolt kiüríteni. A kandallóbetétek minden esetben garanciával kerülnek forgalomba. A jótállás ideje márkától és típustól függ.

A kandalló ár típusonként változik

A tűztér, a beépítés menete, illetve a kiegészítő elemek mennyisége befolyásolja a végső összeget. A kandalló ár jelentős mértékben eltér, hiszen a készülékek különböző teljesítményűek és kialakításúak. Ha fatüzelésű típust vásárol, akkor az remek befektetés lesz, hiszen függetlenítheti magát a közüzemi szolgáltatásoktól.

Az energiaárak folyamatosan emelkednek, így érdemes ezen az alternatíván elgondolkodni. Meg kell említeni, hogy a keményrendszerek, illetve a modern egységek esetében a burkolat a szigeteléssel egyben van, ebből kifolyólag kicsi súllyal rendelkeznek, így a telepítésük igencsak egyszerű és gyors. A kandalló ár alacsonyabb lehet abban az esetben, ha az internetes üzletekből való rendelést választja.

Nemcsak akciókat kínálnak folyamatosan, hanem általában a végső összeg magába foglalja a házhozszállítás díját is. Az üvegezés szintén a befolyásoló tényezők közé sorolható. A pirolízises, vagyis az öntisztító variáció valamelyest drágább. A kandalló ár alakulását főként az említett szempontok határozzák meg.