A szájmaszk FFP2 védelemmel a legjobb

szájmaszk FFP2

A mai járványhelyzetben fontos, hogy próbáljuk magunkat óvni. Az utcán viselhető szájmaszk FFP2 védelemmel vagy anélkül is kapható. Általában 3 fajtát különítünk el. Van az a csoport, amit önzőnek csúfolnak, mivel csak a viselőjét védik a vírustól, a környezetet nem. Ezután jönnek azok, ami a legtöbb emberen megtalálható, mint például az orvosi és eldobható darabok.

Ezeket nevezhetnénk adakozónak, ugyanis az a funkciója, hogy ne fertőzzünk meg senkit, a viselőjét azonban nem védi. Ez a fajta védelem csak akkor működik, ha mindenki, így a betegek is hordják. Végül találkozunk a legjobb megoldással, ami az FFP2 betűket tartalmazza a csomagoláson.

Ezek a maszkok a viselőjét és a környezetet egyformán védik a vírustól. Ha a szájmaszk FFP2 besorolást kapott, akkor biztosak lehetünk benne, hogy biztonságosak, ráadásul nem kell azonnal eldobnunk. A szokásos jelölés mellett, az KN95-ös kombinációval is találkozhatunk, ez ugyanolyan megbízható. Ha tehetjük, válasszuk a moshatót és figyeljünk fokozottan az egészségre!