Az AudioQuest Cougar lemezjátszó RCA kábel

hifi optikai kábel

Nem csupán a modern távközlési hálózatoknál elengedhetetlenek a különféle optikai vezetékek, hanem a broadcast audio és video hálózatoknál egyaránt. A hifi optikai kábel azért remek választás, mert ez az adatátvitel feladatát az épületek fix kábelezése mellett képes még a mobil alkalmazások esetén is garantálni. Sokaknak eszébe juthatnak itt például a közvetítő autók vagy épp a nagyobb koncertek összeállításai. A hifi optikai kábel ugye azért is lényeges, mert a mai korszerű multimédiás alkalmazások már magukba foglalják a hang és a video jeleket is. Ezeknek pedig kötelező az elérhető legnagyobb sávszélességet garantálni. Pontosan ez a helyzet a digitális hálózatoknál is.

Épp ezért, ebben az esetben is kitűnő választás a hifi optikai kábel. Ennek a két leglényegesebb adottsága abban rejlik, hogy valóban nagyon kicsi a csillapítás úgy, hogy közben a sávszélesség óriási. Emellett nem szabad megfeledkezni arról a jó tulajdonságról sem, hogy mondjuk a többi réz alapú kábelekkel szemben nem megy olyan hamar tönkre.

A hifi optikai kábel azért is profi, mert csak nagyon kevés negatívuma van. Ha már az audio vezetékekről van szó, nem árt beszélni egy picit a lemezjátszó RCA kábel előnyeiről és arról is, hogy mit tartogat ez az átlag felhasználónak. Nyilván itt nem a régi, elavult modellekre kell gondolni, hanem a modernebb darabokra, akárcsak az AudioQuest termékeire. A nagyon kedvelt Cougar azért nem okoz csalódást, mert egy saját szabadalmú DBS rendszerre alapszik, amelyik hihetetlen tisztaságú basszust és felbontást nyújt, amire eddig még nem volt példa. A lemezjátszó RCA kábel esetén nem szabad elfelejteni, hogy ez egy PSC polírozott réz vezető, amivel a Cougar teljesítménye jelentős mértékben a Wildcat kábelek fölé kerül. A lemezjátszó RCA kábel megbirkózik azokkal az elektromos és mágneses interakciókkal, amelyekkel mondjuk a régebbi sodort szálak nem boldogulnak. A PSC további nagy előnye még az, hogy gond nélkül csökkenti a réz szemcse határok által okozott torzítást, ezért képes megszüntetni a felesleges zajokat. Ez ugye szinte az összes fém vezetőben előfordul.