Cognac, mert a név kötelez

Ínycsiklandó Cognac

Nagyon sokféle alkoholos ital van a piacon, de az eredeti minőséget kedvelők mindig a legnagyobb nevek mellett teszik le a voksukat és okosan teszik. A francia eredetvédett Cognac tölgyfahordóban érlelt borpárlat, aminek párja nincs a világon.

Nagyon sok konyaknak nevezett italt találunk a boltok polcain, de tudnunk kell, hogy ezek köszönőviszonyban sincsenek az eredeti minőséggel. Az eredetvédelem a Cognac esetében is szigorú szabályokat jelent, amelyeket követve történhet csak az előállítás, az erre kijelölt legjobb borokból. A Cognac elkészítése nagyon hosszú folyamat, hiszen a kétszeres lepárlás után legalább 2 évig kell érlelni tölgyfahordóban. Az eredmény egy nagyon karakteres, semmivel sem összehasonlítható íz-világ, ami fenséges és lenyűgöző.

Komoly hangsúlyt fektetnek a megfelelő szőlőfajták kiválasztására, amiből a párlat készül, tehát kijelenthetjük, hogy lassan 300 éve a Cognac előállításának módja szinte változatlan. Ha Ön is szeretne megkóstolni egy időtálló remeket, akkor a diszkontital.hu webáruház révén megteheti.