Díszpárnák régen és ma

díszpárnák 

A középkorosztály tagjai közül sokan visszasírjuk azt az időt, amikor az ágy tetején látható párnákhoz nem volt szabad hozzányúlnunk, hiszen azokat édesanya díszítésre szánta. Annak idején a díszpárnák huzatai szépen mosottak, keményítettek és vasaltak voltak, tehát a háziasszony sokat dolgozott ezekkel, mire a szobát ékesíthette velük.

Napjainkban már nagyon praktikus alapanyagokból készített darabokat lehet kapni, amelyek nem gyűrődnek, ha a fejünk alá tesszük, automata mosógépben is moshatóak.

Mégis, sokan visszavágyunk azokba a boldog gyermekévekbe, amikor a díszpárnák édesanyánk vagy nagymamánk védelme alatt álltak. Pedig az eszünkkel tudjuk, hogy a modern példányok lényegesen praktikusabbak, nyugodtan használhatóak, csak sajnos, már nincsen, aki mossa és megvigyázza ezeket.

Az emlékek a szívünkben maradnak, mint ahogyan a hiányérzet is. Ami pedig a díszpárnák nyújtotta feelinget illeti, azt mindenki az ízlésének és az adott helyiség stílusának megfelelően alakíthatja ki. Szép díszpárnák vásárolhatóak a duelle.hu webshopból.