Ezek a festékkeverő gépek előnyei

festékkeverő gépek

Minden szerszámgépnek megvan a maga dolga, ezért érdemes ezeket rendeltetésszerűen használni. A Profibarkács szerint több előnye is van az ilyen keverő gépek használatának. Igaz, sokan a fúrógépet fogják be erre a munkára, ami nem az ördögtől való dolog. Néha hasznos lehet a festékkeverést illetően, olykor a sűrűbb építőanyagok (csemperagasztó, glett) kikeveréséhez használható. De ha gyakran és huzamosabb ideig használjuk erre a fúrógépet, akkor ne számítsunk arra, hogy szép kort fog megélni a masina, ilyen életkörülmények között.

A motor nem arra lett tervezve, hogy sűrű masszák kikeverésére használjuk. Nem túl boldogító, ha a 80 ezres Makita fúrókalapácsot tönkretesszük azzal, hogy keverőgépként használjuk. Bár csábító az univerzális felhasználás, a tények mégis azt igazolják, hogy jobban járunk egy keverőgéppel. A másik alternatíva a kézzel történő keverés. Egy vödör anyag esetében talán nem jelent gondot, ám időigényesnek számít az alapos kikeverés. Nagyobb mennyiségnél pedig inkább felejtsük el a kézi kevergetést. Semmi nem garantálja, hogy a végeredmény nem lesz csíkos vagy foltos a rosszul elkevert színezék miatt.

De mégis miért alkalmasak ezek a gépek keverésre? A válasz a nyomatékban rejlik. Kis fordulatszámon is nagy nyomatékot képesek kifejteni. Ebből következik, hogy a fúrók esetében hiába a magas fordulatszám, a sűrű közeg miatt a motor csak erőlködik és emiatt hamarabb leég. A dupla markolat segít a stabil fogásban.

Hogyha naponta nagymennyiségű betont vagyunk kénytelenek kikeverni, akkor nem árt egy dupla tengelyes változat beszerzése, ami még nagyobb teljesítményt és jobb keverést kínál. Minél sűrűbb anyagok keveréséhez szeretnénk használni a keverőt, annál nagyobb teljesítményűt érdemes vásárolni. Gondoskodjunk a megfelelő méretű keverőedény kiválasztásáról is! Minél nagyobb az edény, annál több anyagot keverhetünk egyszerre. A kínálatban az ipari felhasználásra szánt, nagyteljesítményű keverők is megtalálhatóak, amelyek napi szintű és komoly igénybevételre lettek tervezve.