HDMI kábel, a jelátvitel ásza

hdmi kábel

A technika rohamtempóban fejlődik, mi pedig nem akarunk kullogni utána! Ezért van szükségünk a HDMI kábel nyújtotta lehetőségekre is. A felhasználók élni szeretnének a mai fejlett audio- és videokészülékek teljesítményével, ezért nem mindegy milyen a jelátvitel a forrástól a lejátszókig. Manapság már csak digitális jelről beszélgetünk. Többféle lehetőségünk is adódik ezek továbbítására. Bár fejlődik a kábel nélküli jelátviteli technológia is, legtöbben még mindig a hagyományos vezetékekben bízunk, csak jól kell választani.

A HDMI kábel ma az egyik legelterjedtebb megoldás. A jelforrások által küldött digitális jelek minél jobb, azaz torzítás- és tömörítésmentes átvitelére tervezték. Ma már nincs is olyan szórakoztató-elektronikai eszköz, ami ne rendelkezne HDMI kábellel. A KáCsa kínálatában szereplő HDMI kábel több árkategóriában elérhető, ugyanis ennél a vezetéknél is nagy a szórás az anyaghasználat terén és ez gyakran a minőséget is meghatározza. Otthoni tesztelésre is van lehetőség.

Fólia kondenzátor a jó hangzásért

Azoknak akik elektronikával, számítógépek szerelésével, az elektromos ipar bármelyik ágával foglalkoznak, nem kell bemutatni ezt a kicsiny, de nagyon értékes alkatrészt. A fólia kondenzátor is széles körben alkalmazható, tehát rádiókészülékekben, számítógépekben, mobiltelefonokban. Analóg jelek és digitális adatok tárolására használják, ennél fogva a legfontosabb tulajdonsága a kapacitás. Ez pedig több mindentől függ. A fólia kondenzátor két formában, tömb, illetve tekercselt változatban érhető el.

Mindkettőnek megvannak a maga előnyei. A tömb kivitel magas frekvenciákon jobban használható, a tekercseltet pedig könnyebb gyártani, ezért az ára kedvezőbb. A KáCsa oldalán tömb fólia kondenzátort forgalmazunk, mégpedig polikarbonát fóliával, ami remek szigetelési tulajdonságai miatt, a nagy feszültségeknél kiválóan teljesít. Különböző paraméterekkel bíró kondenzátorokat kínálunk, eltérő árfekvésben, ezért mindenképp érdemes átböngészni az oldalunkat a megfelelő megoldás érdekében.