Hőemelkedés esetén is ajánlott az infraszauna?

Infraszauna

Semmilyen állapot- és egészségjavító tevékenységnek nem szabad nagyobb jelentőséget adni, mint amire hivatott. Ugyanez a helyzet az infraszauna esetében. Amennyiben valaki megfázott vagy valamilyen vírusos fertőzés miatt láza, hőemelkedése van, a legjobb az ágypihenő.

A meleget szaunával fokozni nem ajánlott. Természetesen ezt elővigyázatosságból ajánlja mindenki, ami alól mindig vannak kivételek. De ez szigorúan egyéni felelősség alapján történhet. Van, amikor az ember azt érzi, hogy egy megfázásos időszak végén nagyon jólesne az infraszauna kellemes melege. Nem kell ennek ellenállni, de rendszeressé sem kell tenni.

Ugyanis a fokozott izzadás tovább gyengítheti a szervezetet, éppen akkor, amikor minden erejét a felépülésre kellene fordítania. Ezért óriási kérdés, hogy ilyen esetben valóban jót tesz-e?

Minden esetben a vízfogyasztásra nagyon oda kell figyelni, esetleg természetes illóolajt is lehet párologtatni. Az infraszauna egészséges embereknek való, de kisebb probléma esetében még tolerálható.