Ilyen a profi fúrószár acélhoz

Bosch kéziszerszámok

A kézi szerszámok nagymértékben felgyorsítják és leegyszerűsítik a legkülönfélébb munkákat. Ez kétszeresen igaz a Bosch kéziszerszámok esetében, tehát az állítás megállja a helyét a TK 14E elektromos tűzőgéppel kapcsolatban is. Mire is jó ez?

Nos, ha a szigetelőanyagok, fóliák és textil tapéták gyors rögzítése a cél, nem is érdemes más eszközzel nekiesni a munkának. Ez még 14 mm-es kapcsok és szögek belövéséhez is megfelel, tehát világos, hogy egy roppant praktikus eszköz.

A Bosch kéziszerszámok ezen példánya páratlan elektronikával rendelkezik. Az állítókerék ütőerő előválasztással bír, aminek hála, mindig az adott matériának megfelelő módon lehet dolgozni. Adott még a roppant korszerű és egyszerűen kezelhető Push + Release rendszer az ellenőrzött ütéskapcsolás érdekében.

A tűzőorrot a munkadarabhoz kell nyomni. és működtetni a kapcsolót. A Bosch kéziszerszámok közé tartozó elektromos tűzőgép rendelkezik a duotac-automatika technológiával. is. Ezzel a két kapocs egyidejű feldolgozása is megoldható.

Ez pedig meggátolja a kitépődést mondjuk a nagyon finom szöveteknél vagy fóliáknál. Ezért nem is csoda, hogy a Bosch kéziszerszámok ezen példánya annyira profi. A Bosch fúrógépekről és azok alkatrészeiről is rengeteg jót lehet mondani.

A fúrószár acélhoz például nem ismer lehetetlent és szinte bármivel megbirkózik. Megéri megvenni az 5 részes acélfúró készletet. A DIN 338 szerinti precíziós köszörülésű Bosch HSS-G acélfúróval akár 40%-kal gyorsabban is haladhat a fúrás, illetve maximum 50%-kal kisebb előtoló erő szükséges, mint a kúppalást köszörülésű standard HSS fúrószárral.

A fúrószár acélhoz tehát egy remek találmány, ami megkönnyíti a munkát. A szettben a spirálfúrók teljes edzésű, nagy teljesítőképességű gyorsacélból készültek, igazodva a DIN 338 követelményeihez.

A fúrószár acélhoz teljes mértékben alkalmas az ötvözött és ötvözetlen acél megmunkálásához. A fúrószár acélhoz beválik 900 N/mm2 szakítószilárdságig, tehát még nemvas fémek és kemény műanyagok esetében is. Ezért is hasznos a készlet a szakértőknek.