Kávékorzó nyitásához kell a barista tanfolyam

barista tanfolyam

A kávéházak népszerűsége Magyarországon nagyon nagy, hiszen már a 18. században is sok volt belőlük, különösen Budapesten. Aztán a Starbucks amerikai kávézólánc elindított egy olyan hullámot, aminek következtében világszerte divat lett újból a kávékülönlegességek és kávés italok készítése. Az espresso-tól a latte machiato-ig rengeteg finomságot tanulhat meg az ember, ha egy barista tanfolyam résztvevőjeként megismerkedik a kávépincér szakmával.

A barista tanfolyam alatt elsajátított technikákkal és ismeretekkel ma már könnyen nyithat bárki egy jól menő kávézót, nélküle viszont aligha! 2003 óta már annyira kiforrott ez a művészet, hogy barista versenyeket is szerveznek világszerte.

Akik főként espresso és egyéb kávéfajták elkészítésével és azok felszolgálásával foglalkoznak, annak javasoljuk a barista tanfolyam elvégzését. Kurzusaink között 1 és 4 napos oktatási csomagok vannak, ahol mind az elméleti, mind a gyakorlati részt el lehet sajátítani. A latte art képzés segítségével pedig a tökéletes tejhab készítését tanulja meg, valamint azok művészi elhelyezését a kávé felszínén.