Ki is valójában Wim Hof?

Wim Hof

Az ​​„Ice Man” néven ismert holland Wim Hof becenevét azért kapta, mert képes ellenállni a szinte embertelenül alacsony hőmérsékleteknek. A Jégembernek sikerült többször is Guinness rekordot felállítania, bemutatva és hivatalosan is dokumentálva ezt a csodát. Azon kívül, hogy órákig képes ülni a hideg jégfürdőben lélegzetét visszatartva, Wim Hof ​​a közelmúltban különös népszerűségnek örvend.

Hogy miért? Kiderült, hogy ezek a fiziológiai machinációk lehetővé teszik számára, hogy kontroll alatt tartsa az immunrendszerét, legyőzze a vírusokat és ne betegedjen meg. Sőt, mindezeket a gyakorlatokat, meditációkat és hideg fürdőket egy egységes rendszerbe, úgynevezett módszerbe szervezte, amit róla neveztek el.

Ezeket a gyakorlatokat szinte bárki megtanulhatja és maga a Jégember is ​​laboratóriumi körülmények között bebizonyította, hogy ő nem egy megismételhetetlen jelenség, hiszen a rendszerének használatával más emberek is ugyanolyan „szuperhatalmat” nyerhetnek, akárcsak ő. A Wim Hof módszer segít a szervezetnek megbirkózni a tüdőbetegséggel.