Kiemelkedő minőségű merino gyapjú fonal

merino gyapjú fonal

Magát a gyapjút talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen bizonyára mindenki ismeri, a tapasztaltabbak pedig már biztosan dolgoztak is vele. A merino gyapjú fonal azonban egy kissé eltér attól, amit megszokhattunk. A magas minőségű anyagot elsősorban Dél-Afrikában, valamint Dél-Amerikában előforduló merinói juh szőréből állítják elő.

Hatalmas különbséget az anyag szerkezetében vélhetünk felfedezni a sima gyapjúhoz képest. Ugyanis a merinói fajta apró, elemi szálakból tevődik össze, amelyek enyhén recézettek, ezáltal pedig rendkívül puhák. Ez a magas nívó pedig főként annak köszönhető, hogy a juhok élőhelye kiemelkedő, ami a szőrök milyenségére is hatással van. A merino gyapjú fonal elsősorban a téli kiegészítők megalkotásához ajánlott, hiszen remek hőtartó képességgel rendelkezik.

A legtöbb helyen pedig már minden méretben és minden színben rálelhetünk. Előszeretettel ajánljuk az olyan merino gyapjú fonal márkákat, mint például a Big Merino, a DHG Piuma, a Melody, vagy éppen a Merino Extra Fine.