Kis hozzáértéssel a hővisszanyerős szellőztető rendszer házilag is kialakítható

hőcserélő szellőztető

A mai korszerű épületeknek nincsen természetes szellőzésük. Valahol ez érthető is, hiszen már a tervezéskor pontosan a tökéletes szigetelés kialakítását tartják szem előtt. Ezért is használnak fel olyan alapanyagokat a szakértők, amelyekkel a hőveszteséget minimálisra lehet csökkenteni.

Azonban ahhoz, hogy a szellőzéssel és hőveszteséggel baj ne legyen, a hőcserélő szellőztető jelentheti a gazdaságos, hatékony és energiatakarékos megoldást. Senki sem akar egy teljesen zárt térben élni. Munkahelyen és otthon is kötelező a levegő mozgását biztosítani.

Pontosan ezt garantálja a hőcserélő szellőztető. Mindez nagyobb tereknél nem oldható meg a szimpla ajtó vagy ablak nyitással. Nem válik be az elszívó ventilátor sem, hiszen az bizonyos helyiségekből a párás levegőt elszívja és a friss levegőt nem mindig tudja garantálni.

Ezért is van az, hogy a modern épületeknél nem hiányzik a profin megtervezett hőcserélő szellőztető. Mi is a hővisszanyerés? Mire képes a jó hőcserélő szellőztető? A működési elve elméletben egyszerű, ugyanis ez a levegő hőtartalmát visszanyeri és a friss légtömeg előmelegítésére használja.

Akinek nincs pénze egy drága, komplex rendszerre, nem kell aggódjon, mert a hővisszanyerős szellőztető rendszer házilag is kialakítható. Nagyon sokat segíthetnek a folyamatos üzemű, extrém alacsony villamos fogyasztású elszívó ventilátorok.

Ekkor a hővisszanyerős szellőztető rendszer házilag is kiépíthető és a várt eredmény sem marad el. Ugye az elmúlt években a technika rengeteget változott, illetve az épületek légtömörsége is egyre jobb lett. Ezért is kellett a gyártóknak profibb ventilátorokat piacra dobni.

Ezekkel nemcsak a WC, fürdőszoba rövid ideig tartó kiszellőztetése oldható meg, hanem akár egy teljes lakás folyamatos szellőztetése is. Mindegyik esetben a hővisszanyerős szellőztető rendszer házilag is garantálható.

A kis lakásokba érdemes megvenni a Zehnder ZCV2 ventilátorokat. A hővisszanyerős szellőztető rendszer házilag egyszerűen elkészíthető, illetve garantáltak azok a jó tulajdonságok, amelyekre régóta szükség volt. Érdemes a Zehnder ZCV2 mellett dönteni.