Kontrasztos könyvvel az éles látásért

kontrasztos könyv

A csecsemők látása az első pillanattól fokozatosan fejlődik, hónapokon keresztül. A kontrasztos könyv ezt a fejlődést kitűnően támogatja, a fekete-fehér és piros színek kontrasztjával, valamint a vonalak ritmikus változásával. A babák érzékszervei napról-napra egyre jobbak és élesebbek. A látásuk kezdetben homályos, azonban idővel egyre tisztábban látják a vonalakat és megfigyelhetik az apró részleteket is. Ezt a csodálatos fejlődést érdemes támogatni, így bizonyára ezért is született meg a kontrasztos könyv ötlete.

Úgy van kialakítva, hogy először a szem fókuszálásának képességét, az éleslátás kialakulását, majd pedig a szemmozgásokat, illetve a mozgó tárgyak követésének a képességét fejleszti. Roppant érdekes a kicsiknek, akiknek ez a könyv kellemes szórakozást jelent. A kontrasztos könyv igazán hasznos módon stimulálja az idegrendszert, már a legelső napoktól kezdve. A könnyen tisztítható, egyáltalán nem drága könyvecske az interneten keresztül is bármikor beszerezhető.
A gyermek stabil járása, állása segíthető különböző eszközökkel. Az egyik legrégibb és leginkább bevált eszköz a bébikomp. Ez a járássegítő ősréginek is mondható, így a hasznossága, létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen. Tény, hogy manapság igen vitaindító eszköz, azonban az évtizedek azt bizonyították, hogy semmilyen negatív hatással sincs a gyermekek fejlődésére. Természetesen minden szülő maga döntheti el, hogy igénybe veszi-e vagy sem ennek segítségét. Tény ugyanakkor, hogy a kezdetben a gyermek igen instabil, ezért sok veszélynek van kitéve a helyváltoztatás alatt.

A bébikomp a járás kezdeti stádiumában biztonságérzetet ad a csöppségnek és a szülőnek egyaránt. Ebben ugyanis teljes biztonságban van, állhat, ülhet és lépkedhet, miközben a kompra szerelt játékokkal nagyszerűen elszórakozik. A bébikomp az elfoglalt édesanyáknak roppant jól jön, amikor gyorsan szeretnének valamilyen munkát elvégezni úgy, hogy az örökmozgó gyermek a közelükben lehet. Napi pár óra erejéig igazán praktikus eszköznek számít.