LAK és IP típusú beton lábazati elem

beton lábazati elem

A táblás kerítésrendszerek több alkotóelemből épülnek fel. Az előregyártott beton lábazati elem az egyik legfontosabb tartozék. Ennek több változata is ismert és gyakorta alkalmazott. Az IP fajták például azért népszerűek, mert épp úgy bevethetők 2D, akárcsak 3D kerítésekhez. A legnagyobb pozitívumuk abban rejlik, hogy igazán gyorsan, hatékonyan, helyi betonozás nélkül telepíthetők.

Ott, ahol minél hamarabb be kell fejezni a kerítést, az efféle beton lábazati elem hatalmas segítség lehet. Több részből áll, a köztes, a sarok és a vég elemből. A használatánál leginkább 60×40 milliméteres oszlopok mellett érdemes dönteni, illetve jó választás még a lemezes átölelő bilincs. A táblák az oszlopok között kerülnek rögzítésre.

Sokszor a LAK típusú beton lábazati elem válik be. Rengetegen azért szeretik ezt, mert nem csupán tartós és könnyedén alkalmazható, hanem igazán esztétikus megjelenéssel is bír. A lakóingatlanok esetében 100 százalékosan beválik. Akárcsak az IP modell, ez is helyi betonozás nélkül használható fel. Ugyanakkor ehhez tartozik egy PVC vagy horganyzott U idom is.

Fa oszlop rögzítése betonba

Sokan teszik fel maguknak a kérdést a kerítésépítés előtt, hogy milyen oszlopot lehet a betonba rögzíteni? Mostanság a fa oszlop közvetlenül a betonba való rögzítése egyre népszerűbb. Ha adott a megfelelő minőségű és kellő tartósságot, szilárdságot biztosító U profil, akkor a kapott szerkezet nem csupán pár évig, hanem több évtizedig remekül helyt tud állni.

Minden esetben érdemes az oszlop alá beton pontalapot készíteni. A maximális ellenálló-képesség csakis így érhető el. Nem csupán új, hanem régebbi betonlapba is rögzíthető a fa oszlop abban az esetben, ha a száránál nagyobb lyukat tud fúrni ennek a szakember.

Ha ez kész, akkor a cementhabarccsal egyszerűen rögzíthető az egész. A furatok kialakításához érdemes egy fúrókalapácsot használni, amivel sokkal könnyebb lesz a munka. A keritesrendszerek.hu oldalon megannyi változatban megvehető a reális árral rendelkező fa oszlop.