Lakat típusok: melyiket érdemes választani?

lakat

A mai világban szinte minden értékes dolgunkat, szerszámunkat zárt helyiségben kell tartanunk, még akkor is, ha azok a saját udvarunkon találhatóak. Erre a célra a legtöbben a lakatokat használják, de az sem mindegy, hogy ezek milyen kialakításúak. A zardepo.hu weboldalon egy helyen összehasonlíthatja a különböző lakat típusokat. A termékpaletta tagjai ebben a webshopban működtetés szerint vannak kategorizálva, így a vásárlók könnyebben megtalálják azt a példányt, amit keresnek.

A választásban segítenek még a részletes termékleírások is. A normál kengyeles lakat a kedvezőbb árfekvésű termékek közé tartozik, a kisebbek csak csekély lopáskockázat esetén ajánlottak, de nagyobb méretben már komoly védelemre is alkalmazhatóak. A hosszú kengyelű lakatok akkor jelentenek jó döntést, ha egymástól távolabb eső pontokat kell összebilincselve lelakatolni. Bár a hosszított kengyeles példányok valamennyivel alacsonyabb biztonságot nyújtanak, mint a rövid kengyeles modellek.

Nagyon magas védelmet biztosítanak a kengyelvédett lakatok, amelyek annyiban különböznek a hagyományos társaiktól, hogy a lakatház úgy van kialakítva, miszerint a kengyel oldalsó részét is takarja. A tömblakatok minőségi lakatpánttal vagy biztonsági lánccal kombinálva, rendkívül ellenállóak a feszítési, fűrészelési próbálkozásokkal szemben. Magas lopáskockázat esetén kifejezetten ajánlott a Diskus lakatok használata. Ezek jellemzője a kör alakú lakattest, a kialakításuknak köszönhetően pedig nincs szükség különálló kengyelvédelemre.

Csökkenthetjük a kulcscsomónk méretét, ha az egyforma kulcsos lakatokat választjuk az értékeink védelmére. A számzáras változatok azért praktikusak, mert nem tartozik hozzájuk kulcs. Kényelmes használatúak az ujjlenyomatos példányok, de számtalan modern lakat is megtalálható a piacon. Az említett webáruház kínálatában mindenki megleli a céljainak leginkább megfelelő lakatot, aminek a használatával biztonságban tudhatja a szerszámait, a kerékpárokat, fűnyírót és egyéb fontos dolgokat.