Mennyi ideig szokott tartani a mellplasztika utáni fájdalom?

Dr. Falus György mellplasztika sebész

A mellplasztika igazán népszerű szépészeti beavatkozás, hiszen ezzel nőiesebbé, kerekebbé, szebbé változhatnak a keblek. Persze némi kellemetlenséggel jár a műtét és az utána való regenerálódás is bizonyos időbe telik. Dr. Falus György mellplasztika sebész szerint a műtét utáni fájdalom fokozatosan csökken, és egyéntől függően pár hét vagy hónap múlva teljesen elmúlik.

Operáció előtt minden esetben szükség van néhány orvosi vizsgálat elvégzésére. Ezen vizsgálatok típusa kortól függ, illetve attól, hogy a páciens vett-e már részt korábban plasztikai sebészeti beavatkozáson, szenved-e valamilyen akut vagy krónikus betegségben, szed-e rendszeresen gyógyszert. Jelen körülmények között még PCR koronavírus tesztre is szükség van.

Ha ezek megvannak, akkor lát neki a szakorvos a műtétnek. A beavatkozás egynapos beutalással, altatásban zajlik. Bár egy ideig ezt követően a páciens fájdalmat fog érezni a mellében, mégis megéri elvégeztetni, ugyanis a mellplasztikának számtalan előnye van.

Először is megadja a kebleknek a szép formát, ugyanis a mellplasztika a mellek formázására, különböző, a mell és részben mellkas alaki elváltozások kiküszöbölésére is kiváló. Ajánlott ez az esztétikai műtét kisebb megereszkedések esetén, aszimmetrikus mellek korrigálására, de a megfelelő implantátummal gyakran a lógását is meg lehet szüntetni ezzel az eljárással.

Nagyon sok nő számolt be arról, hogy az esztétikai beavatkozás pozitív hatással volt a magánéletére. Nőtt a női önbecsülésük és nagymértékben javult a szexuális életük. Tehát, a mellplasztika közvetett módon hozzájárul egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb párkapcsolat kialakulásához.

Kellő önbizalommal a munkában, a munkahelyi pozícióban is több esély van a sikerre, az előléptetésre. A drfalus.hu weboldalon még több információ megtalálható a műtétről, annak előnyeiről, kockázatairól, illetve arról, hogy milyen lesz az élet a beavatkozás után. Ugyancsak ezen a portálon keresztül kérhetünk időpontot egy ingyenes konzultációra, amikor mindent megbeszélhetünk.