Miért érdemes szabadalomtisztasági kutatást végezni?

szabadalomtisztasági kutatás

A szellemi tulajdon tárgyának szabadalmaztathatóságát elemző modern eszközök egyike lehetővé teszi a különböző technológiai területeken elért tudományos és műszaki eredmények fejlődésének tanulmányozását. Ehhez azonban a szabadalomtisztasági kutatás elvégzése elengedhetetlen.

A találmány szabadalmi bejelentése előtt fontos a bejelentett tárgynak a szükséges szabadalmaztathatósági kritériumoknak való megfelelés előzetes ellenőrzése, ami lehetővé teszi a szabadalmaztatás megvalósíthatóságának értékelését, valamint a hasonló iparjogvédelmi tárgyak azonosítását és elemzését, amelyek megakadályozhatják az Ön tárgyának lajstromozását.

Az ezen a területen képzett szakemberek hozzáértően értékelik egy adott típusú szabadalomtisztasági kutatás célszerűségét, ami minimalizálja az ügyfél idő- és pénzügyi költségeit. A szabadalomtisztasági kutatás eredményei alapján az ügyfél részletes jelentést, az azonosított dokumentumok másolatát, valamint a szakember következtetését és ajánlásait kapja meg, az elvégzett vizsgálat típusától függően.