Mik valójában a merevedési zavar okai?

merevedési zavar okai

Az erekcióval kapcsolatos problémák mögött sok minden állhat. A merevedési zavar okai között épp úgy megtalálhatóak a fizikai, akárcsak a lelki gondok. Sőt, sokszor ezek úgymond együttesen hatnak ki a teljesítőképességre. Nyilván betegségek is előidézhetik a problémákat. A merevedési zavar okai biológiai értelemben a hímvessző felépítéséből erednek.

Hogy is van ez? Nos, ugye az erekció során a péniszben található szivacsos struktúrák a beáramló vér hatására megduzzadnak. Ekkor a pénisz merevvé és egyenessé válik, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez. A merevedési zavar okai miatt ez nem megy végbe, és a péniszbe nem jut elég vér ahhoz, hogy a merevedés állandó és elfogadható legyen.

A szexuális izgalom állandósítja a bőséges vérellátást, ezért a merevedés nem szűnik meg. Az ejakuláció után, vagy a szexuális ingerlés megszüntetésével a szivacsos testből kiáramlik a vér, és a pénisz elernyed. Mivel az erekció fontos részét képezi a szexuális együttlétnek, ezért a merevedési zavar okai olyan jelenséget jelentenek, amiknek alaposan utána kell járni.