Milyen a tökéletes WC ülőke

WC ülőke

Az otthonunk felújítása alkalmával általában sorra kerül a toalett renoválása is. A WC ülőke cseréje egyéb esetben is aktuális lehet, bizonyos idő után például higiéniai szempontból, tehát érdemes szemezgetni a széles ülőke kínálatból. Vásárlás előtt fontos a méret ellenőrzése.

Ehhez le kell mérni a WC csésze hátsó részén a felfogási furatok távolságát, amely a legtöbb esetben standard 155 mm. Ha ettől eltérő a méret, az sem probléma, mert a WC ülőke zsanérok állíthatók. Ezután a WC csésze szélességét és hosszúságát kell megmérnünk és az így kapott három adat alapján kell választanunk ülőkét.

Ha a méretek megvannak, azt is el kell döntenünk, hogy milyen anyagból legyen az ülőkénk. Manapság a műanyag a leginkább elterjedt a könnyű tisztíthatósága miatt, de nagy választékban kapható fából készült WC ülőke is.

Ajánlott a helyiség dizájn világához leginkább passzoló modellt választani a széles szín és minta kínálatból. Kedvelt változat a soft-close technológiával készült WC ülőke, amely lecsapódásgátlóval van felszerelve a komfortosabb használat érdekében.

WC tartály választás legfőbb szempontjai

A tökéletes kialakítású fürdőszoba megtervezéséhez számtalan szempontot figyelembe kell venni. Nem is gondolnánk, hogy egy olyan berendezés esetében, mint a WC tartály, milyen széles a választék és mennyi a döntést befolyásoló tényező.

Rengeteg tartály típus létezik, ezért nem könnyű választani, de ha sorra vesszük a helyiség adottságait és az egyéni igényeket, lényegesen szűkül a kör. A klasszikus típus, amely a tartályok ősének számít, a különálló WC tartály.

Annak ellenére, hogy alap típusról beszélünk, a gyártók manapság számos színválasztékkal és verzióval kényeztetik el a vásárlókat. A falba épített tartály kényelemi, gyakorlati és esztétikai szempontból is egyre elterjedtebb modell.

Szűk helyiségekbe is ideális, ha van lehetőség a tartály falon belüli elhelyezésére. A monoblokkos kialakítású WC tartály lényege, hogy a tartály közvetlenül a WC csészére van építve, így nincs öblítőcső, és a legtöbb típusnál elérhető a többgombos öblítés, ami kifejezetten víztakarékos megoldás.