Nem bonyolult a napelem működése

napelem működése

Elegünk van abból, hogy folyamatosan jönnek a számlák és úgy érezzük, itt az ideje a dolgokat a saját kezünkbe venni? A lehetőség adott a fejlett technológiai rendszereknek hála, nekünk csak élnünk kell az azok által kínált alternatívákkal. Először is nem árt kicsit alaposabban utánajárni annak, hogy milyen módon történik a napelem működése.

Ha ezen fizikai és technikai folyamatokkal tisztába kerülünk, azonnal láthatjuk, hogy nem is olyan bonyolult a rendszer és azt könnyedén az előnyünkre fordíthatjuk. Mindezt rendkívül kedvező áron tehetjük meg. A napelem működése főként a fénysugarak mennyiségétől függ, de vannak olyan környezeti és műszaki tényezők, amelyek befolyásolhatják a termelési potenciált.

Nem mindegy például a panelek elhelyezési szöge, ahogyan a tájolásuk sem. A maximális hatásfok általában 20 % körül van, ami bőven elég, ha az egyéb feltételek pozitív irányba mutatnak. A napelem működése révén egyenáramot termel, amit még át kell alakítani a hálózatban felhasznált típusra. Merüljünk el a részletekben és számoljuk ki, hogy nekünk biztosan megéri-e az átállás!