Nem könnyű a Tour de Hongrie útvonal

Tour de Hongrie útvonal

A kerékpározás szerelmeseinek nyáron megszervezésre kerül egy körverseny, ami 11 megyén és több mint 100 településen halad át. Ez nem más, mint a Tour de Hongrie útvonal, aminek során a versenyzők Parádsasvár irányából, Mátraházán keresztül jutnak fel Magyarország legmagasabb csúcsára, a Kékestetőre.

Érdekes megfigyelni a pálya széléről, hogy a profi bringások miként küzdik le a Mátraháza és Kékestető közötti, átlagosan 8%-os emelkedőt. Ugyanakkor a Gyöngy–Mátraháza közötti 15 km szakaszon az amatőr kerékpározók is megmérettethetik magukat ezeken a napokon. A Tour de Hongrie útvonal versenye útvonal-biztosítás mellett zajlik.

Akár résztvevőként, akár nézőként szeretne jelen lenni ezen a neves versenyen, mindenképpen jól dönt, ugyanis rendkívül szórakoztató programról van szó. Mátraházáról egyénileg lehet feltekerni a Kékestetőre, ami 3,5 km, hogy szurkolhassunk a Tour de Hongrie útvonal befutóján. Minden további információt megtalál a ketkerekvendeghaz.hu weboldalon a versenyről, illetve a különböző megszervezendő programokról.