Pár mondatban a lengyel szénről

lengyel szén

Nagyon sokféle szén van, így amikor vásárlásra kerül a sor, érdemes megismerkedni párral, hogy aztán az ember a leginkább megfelelőt tudja választani. A számtalan pozitívumának köszönhetően, a lengyel szén a mai napig népszerű.

Ennek igazából minden olyan előnye megvan, mint ami a fabrikettnek, tehát a kedvező ár, az egész jó fűtőérték, illetve a zsákos kiszerelés elérhetősége is igaz erre. Arra persze fel kell készülni, hogy a lengyel szén kezelésekor a kosz, por és korom alap, tehát tiszta kézzel az ember nem ússza meg ezt.

Sokan a lengyel szén hallatán egyből a nagyon csúnyán füstölgő kéményre, a kormos kazánra gondolnak, pedig ez már távol áll az igazságtól. A lengyel szén bátran használható nagyon modern kazánokhoz, ahol is ilyenektől biztosan nem kell félni.

Kétség sem fér hozzá, hogy a megfelelő berendezéssel és tüzelőanyaggal lehet szépen, kevés koromképződéssel is fűteni. Felkapott még a lengyel lángborsó nevet viselő szénfajta is, ami körülbelül 5 ezer Forintba kerül mázsánként. Szintén jutányos a barnaszén brikett ár.

Ennek a gyártása nem mellesleg igazán egyedülálló, ugyanis a szénbrikett alapanyagát, a speciálisan tisztított és előkészített szárított barnaszenet, magas nyomáson, kötőanyagok nélkül préselik össze. Az ezáltal nyert brikett tömbök erős tüzelőanyaggá alakulnak, amelyeknek akár 25 MJ/kg is lehet a fűtőértékük.

Persze ez nem szárnyalja túl a fekete szén fűtőértékét, de nem is kerül annyiba. A barnaszén brikett ár sokkal kedvezőbb, mint a fekete széné. Talán ezért is van az, hogy ez a fajta anyag azok körében, akik mai napig szívesen fűtenek szénnel, igazán gyorsan teret hódított.

Azonban annak érdekében, hogy az előnyöket ki lehessen használni, erről tudni kell bizonyos dolgokat. Például, hogy a begyújtásához magas hőmérséklet szükséges, ezért alágyújtás nélkül nem is érdemes próbálkozni.

A szénbrikett rendkívül kemény szerkezetű, legjobb egy lángmentes, forrón izzó parázsra helyezni a szénbrikett darabokat! A barnaszén brikett ár roppant reálisnak mondható a matrabrikett.hu weboldalon is meglátogatható internetes áruházban.