Rendkívül tartós lánckerék

Lánckerekek többféle kivitelben

A tengelyek közötti erőátvitelhez egy költséghatékony megoldásra volt szükség. Nem mai találmány, viszont még manapság is széles körben használatos a lánckerék. Mivel acélból készülnek, ezért jó ár-érték aránnyal rendelkeznek. Az előállításuk olcsónak számít, ám az élettartamuk már annál hosszabb, az anyaguknak köszönhetően.

Természetesen a precíz, ipari szerkezetek esetében prémiumminőségre és nagy pontosságra van szükség. Ilyenkor jönnek szóba a lineartechnik.hu weboldalon található prémiumtermékek. A lánckerék a kialakításából kifolyólag egyszerűen karbantartható.

Csupán a megfelelő kenőanyagról kell gondoskodni. Egy zárt motorban a lánckerekek éveken keresztül képesek tökéletesen működni, mivel ide nem jut be olyan számottevő szennyeződés, ami felgyorsíthatná a kopást.

A kínálatban kétféle típus közül lehet választani. Az egyik az agyas, a másik a lap lánckerék. Elsősorban a lánchajtásban játszanak fontos szerepet, ezért szinte minden motorban és egyéb mechanikus szerkezetben megtalálhatóak ezek az évszázadok óta használt alkatrészek, amelyek mára már egészen kifinomultak lettek.