Sokaknak segített már ez a nyugdíjbiztosítás kalkulátor

nyugdíjbiztosítás kalkulátor

A várható élettartamok az utóbbi években jelentősen megnövekedtek, úgyhogy egyre hosszabb nyugdíjas időszakkal kell számolnunk. Ez nagyon jó hír, viszont nem mindegy, hogy valaki milyen anyagi körülmények között éli az idős korát, ezért ma már a fiatalok is valamiféle biztosítást keresnek a majdani helyzetük javítására. Sokkal egyszerűbb a különféle biztosítók között válogatni, ha az ember nyugdíjbiztosítás kalkulátort használ.

Ennek segítségével könnyebbé válik a választás, ugyanis napjainkban nagyon sok bank és biztosító kínál megoldást a nyugdíjbiztosításra és persze mindegyik a saját termékét reklámozza a legelőnyösebbnek. Az interneten megtalálható és ingyenesen használható nyugdíjbiztosítás-kalkulátor alkalmazása rendkívül egyszerűen zajlik. Mindössze a születési évünket és azt az összeget kell megadnunk, amit számításaink szerint havonta meg tudunk takarítani.

A lehetőség kiválóságát ékesen bizonyítja a következő példa. Ha valaki 1980-ban született, és havi 25 000 Ft megtakarítással számol, szűrési feltételek nélkül, akkor az összes befektetése 10 327 941 Ft lesz, míg a hozamokkal növelt befizetései 24 505 000 és 27 673 000 Ft között fognak alakulni. Természetesen, ezek nem pontos összegek, hiszen a valóságot senki nem látja előre, amire sajnos a legjobb példa előttünk van, a 2020-as és a 2021-es eddig eltelt év. Tehát elmondható, hogy a nyugdíjbiztosítás-kalkulátor egy átlagos, az elmúlt éveken alapuló elméleti hozammal számol.

De mindenesetre képet ad arról, hogy idős korunkban körülbelül mekkora jövedelemre számíthatunk. Persze a kalkulátor alkalmazása után megjelenő összeg láttán mondhatná, hogy nem köt nyugdíjbiztosítást, marad az állami jövedelmével, ebben az esetben viszont lényegesen kevesebb pénzzel kell számolnia. A nyugdíjbiztosítás esetében viszont van néhány kifejezetten kedvező előnyünk, mint például az, hogy az infláció mértékének megfelelő hozamra számíthatunk, reálértéken fog nőni a befektetett pénzünk. Nem véletlenül indítanak évente 50-60 ezren nyugdíjbiztosítást.