Viszonylag egyszerű a sapka kötés

sapka kötés

Amikor beköszönt a hideg idő, rengeteg különböző mintájú és formájú sapkát láthatunk az utcán a járókelők fején. Ilyenkor gyakran elgondolkozunk azok elkészítésének módján. Tulajdonképpen semmivel sem mondható bonyolultabbnak a sapka kötés, mint egyéb ruhadarabok megalkotása, sőt, az egyszerűbb modellek még könnyebben is elkészíthetőek.

Sokan ilyen darabot választanak első munkájuknak, annak ellenére, hogy a felső és az alsó, homlokra támaszkodó csík elkészítése más-más technikát igényel. De akár első, akár sokadik munka lesz, mindenképpen érdemes belevetni magunkat a sapka kötés izgalmas világába, mert ily módon teljesen egyedi, különleges darabot hozhatunk létre.

A lelkes, kreatív személyek kedvenc elfoglaltsága a kézimunkázás, ők általában ellátják az egész családot sállal, sapkával a téli időszakokra. Nincs is kedvesebb karácsonyi ajándék egy saját kézzel, sapka kötés által előállított darabnál. Ezt az ajándékot biztosan nem a szekrény legalján fogja tárolni a megajándékozott, hanem nap mint nap viseli majd.