A csoportos családállítás a tudatalatti megismeréséért

csoportos családállítás

Az ember nincs egyedül a világban, ahogy ezt sokan képzelik és egyáltalán nem olyan, mint egy sziget az óceánban. A csoportos családállítás az emberek közötti sokféle kapcsolaton alapul. Emberek közé jövünk erre a világra, akiket szülőknek hívnak.

Az idő múlik, az ember fejlődik, felnő, megtalálja a saját párját és egy bizonyos idő után ő lesz az a személy, aki új életet hoz a világra, majd hozzájárul annak fejlődéséhez. A család az embernek az interperszonális kapcsolatok első és legfontosabb iskolája, lenyomatot hagyva az egész jövőbeli életén.

Mindnyájan a család üzenetét és annak forgatókönyveket hordozzuk. Családrendszerünk belső képe valójában az alapnyelvünk. Az a nyelv, amit továbbra is használunk az újonnan létrehozott családokban és új kapcsolatokban.

A csoportos családállítás, ami egy terápiás módszer, a német pszichológus, Bert Hellinger által született meg. Hellinger filozófiát, teológiát, pedagógiát és pszichoanalízist tanult. Ezek bizonyos mértékben mind megjelennek a csoportos családállítás módszerében.