A mediterrán növények kézzelfogható előnyei

mediterrán növények

A mediterrán éghajlat említése kapcsán szinte bizonyos, hogy mindenkinek egyből az olasz területek és a rajta termő fűszerek jutnak az eszükbe. Tulajdonképpen ezek a mediterrán növények már hazánkban is termeszthetőek, természetesen sok odafigyelést igényelnek, de az előnyeiket tekintve megérik a fáradozást.

A konyha, valamint a gasztronómia szerelmesei bizonyára mindig vágytak egy saját termesztésű zöldségesre, gyümölcsösre, esetleg fűszerkertre.

Ez most elérhetővé válhat az olyan különleges mediterrán növények beszerzésével, mint a bazsalikom, a citromfa, a babér, vagy éppen az olajfa. Természetesen az előnyeikhez a saját termesztés mellett felsorolhatjuk, hogy csupán egyszer kell fizetni értük.

A boltokban alapvetően drágán adott alapanyagokra szánt pénzt pedig így megspórolhatjuk. Habár a gondozásuk rengeteg figyelmet igényel, erre nem kell nagyobb összegeket fordítanunk. Természetesen a saját termesztés külön előnye, hogy meg tudjuk választani a termesztés során felhasznált vegyszerek és tápoldatok összetételét.