Az ideális babasampon megtalálása

babasampon

A csecsemők fürdetéséhez használt termékektől általános elvárás, hogy könnymentesek legyenek, vagyis ne csípjék a kicsik szemét. Azonban ez közel sem elég ahhoz, hogy egy babasampon kockázat nélkül kerüljön alkalmazásra, ugyanis nem a szem irritáció az egyetlen, amit a nem megfelelő összetevők okozhatnak.

A különféle kémiai vegyületek a bőrükre is károsan hatnak, sőt, az egészségüket is veszélyeztethetik, ezért nagyon fontos, hogy bio babasampon mellett döntsünk. Persze itt sem elégedhetünk meg az egyszerű bio felirattal, mert sajnos sokan jogtalanul használják ezt a jelzőt és nincs bevizsgáltatva az adott termék, amire ráírják ezt, ilyenkor a terméket tanúsító bio tanúsítvány nem szerepel a gyártó honlapján!

A felesleges kockázatok elkerülése érdekében, olyan babasampon szükséges, ami tanúsítvánnyal rendelkezik arról, hogy csak természetes összetevőkből készült, illetve a gyártás során sem érintkezett olyan anyagokkal, amelyek negatív hatással lehetnének a kicsikre.

Például nagyon fontos, hogy a babasampon ne tartalmazzon SLS és SLES vegyületeket, szintetikus illatanyagokkal, de ezeken kívül is még számos olyan ható-, illetve kísérőanyag létezik, amelyek nem szerepelhetnek egy bio minősítéssel rendelkező készítmény címkéjén.