A megfelelő raktári polcrendszer kiválasztása

raktári polcrendszer

A termelést végrehajtó vállalkozásoknak nélkülözhetetlen egy olyan helyiség megléte, ahol az elkészült és becsomagolt termékeket tárolhatják. Egy üres épület azonban nem bizonyul elégségesnek, hiszen az átláthatósághoz szükséges a raktári polcrendszer kialakítása. Ez a berendezés számos anyagból készülhet, amit legfőképp a tárolandó tárgyak súlya és mérete határoz meg.

Könnyebb csomagok esetében elegendőek lehetnek a falra illesztett, fából vagy műanyagból készült polcok, amelyek elbírják a kisebb súlyt. Abban az esetben viszont, ha nehéz és nagy dobozokat kell elhelyezni, a raktári polcrendszer kialakítására strapabíró és masszív fa- vagy fémvázas berendezés szükségeltetik.

A napjainkban előszeretettel alkalmazott Salgó polcok ideális választásnak bizonyulnak bármilyen raktárhelyiségben, mivel rendkívül praktikusak és egyszerűen variálhatóak. A megfelelő raktári polcrendszer telepítése leegyszerűsíthető, amennyiben az ember a könnyű, fémvázas típust választja, amit alkalomadtán gond nélkül átrendezhet.