Rózsadoboz a szerelem kifejezőeszköze

rózsadoboz

Ha megkérdezik a nőket a kedvenc viráguk felől, a legtöbb listán biztosan találunk egyezést. Hiszen ki ne szeretne egy ajándék rózsadoboz különlegességében gyönyörködni? Ez a virág nemcsak napjainkban, hanem a múlt évszázadokban is sikert aratott mind a nők, mind a férfiak körében.

A törékenynek tűnő szirmokat vékony, kecses szál tartja, méghozzá tüskékkel óvva a szépségét. Talán ez is az oka annak, hogy ilyen felkapott lett, mondhatni a virágszimbólum egyik legfontosabb elemévé vált. Egyszerre jelenti az életet és a halált. Az ókori görög és római hiedelemben, a szépség istennőjének ajánlották a rózsákat, szerelmet hozva az embereknek, akik a vörös szirmokkal fejezték ki az érzelmeiket.

Persze más színek is megjelentek, ott van például annak a fehér rózsának a története, amelyik rábírt egy istent a hallgatásra, aminek a jeleként ma is belefaragják a gyóntatószékekbe, hogy megőrizze az emberek titkait. Rózsadoboz küldésével kifejezhető a szerelem, esetleg a fájdalom, de akár bocsánatot is kérhetünk.