A merino gyapjú fonal egyedi tulajdonságai

merino gyapjú fonal

Az Ausztráliában, Új-Zélandon és Dél-Amerikában élő juhok szolgáltatják a világnak ezt az egyedülálló és minőségi szálat. A merino gyapjú fonal lágy és kellemes tapintású, ezért kifejezetten kényelmesek a felhasználásával készült ruhák.

Mellette szól az is, hogy természetes hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Képes megőrizni a testhőt a hideg időben, ugyanakkor a légáteresztő képességének hála, nem hoz létre túlmelegedést a nagy forróságban. Rugalmas, így a belőle készült kiegészítők sokáig megtartják az eredeti formájukat. A merino gyapjú fonal nagyszerűen ellenáll a szagoknak és a baktériumoknak. Hipoallergén, ezáltal azoknak is ideális választás, akiknek érzékenyebb a bőrük.

Nem a legolcsóbb a piacon, viszont a kiváló minősége, a tartóssága és a sokoldalúsága miatt, minden bizonnyal megéri az árát. Az egyik legkiválóbb anyag a kötéshez és a horgoláshoz, mivel egyedi tulajdonságokkal bír. Ha tökéletes eredményt szeretne és hajlandó kicsit többet befektetni, akkor a merino gyapjú fonal kitűnő választás lehet.