A pH mérő különböző területekre felhasználható

pH mérő

Bizonyára senkinek sem mondunk újat a pH kifejezéssel. Hallottuk már vízzel, talajjal, sőt, kozmetikai árucikkekkel kapcsolatosan is. A pH mérő eszközöknek ezért kiemelt fontosságuk van az ipar számos területén. A pH, mint érték, azért fontos, mivel sok információt nyújt egy elem savasságáról vagy lúgosságáról. Ezek egyensúlya rendkívül fontos, ezért a mérése is kötelező bizonyos területeken.

Meghatározva a pH szintet, a szakemberek jelentős konzekvenciákat vonhatnak le és gondoskodhatnak a szükséges lépésekről. A pH mérő többféle kivitelben is megtalálható, akár az interneten keresztül. Az egyik népszerű változat a hordozható típus, ami tökéletes a terepi és ipari mérésekhez.

Azonban, ha egy magas precizitású műszerre van szükség, akkor az adwa.hu webáruházban a vásárlók rendelkezésére áll a laboratóriumi felhasználásra alkalmas változat is. Szintén nagyon keresett az olcsó pH mérő, aminek kínálatában a medence pH és ORP mérési lehetőségekkel bíró készülék, valamint a digitális típus is helyet kap.