Aktuális hírek a CSOK-ról

CSOK-al könnyebb

Az otthonteremtés nagyszerű feladat, de elég nehézkes abban az esetben, ha nincs meg hozzá a szükséges anyagi forrás. A CSOK jogszabályok valamelyest megújultak az előzőekhez képest. Sokaknak jelent jó hírt, hogy a 35 millió forintos vételkorlát el lett törölve.

A falusi CSOK támogatás összege is emelkedett, ami rengeteg vidéki lakost érint. Azokról sem feledkezett meg az állam, akik külföldön dolgoznak, mert amikor hazatérnek és legalább az egyikük elfogadja a TB jogviszonyt, akkor részesülhet a CSOK hitelben.

A jelenleg érvénes szabályok értelmében, akár a két meglévő ingatlan mellé is megvásárolható a harmadik. Tehát nem kerül kivizsgálásra, hogy a szülőknek van-e más ingatlan a tulajdonukban, ami eddig sokaknak gondot jelentett.

Eddig ugyanis csak akkor lehetett egy másikat vásárolni, hogyha az is érintett volt a támogatással kapcsolatban. A jelzalog.com weboldalon található táblázat által körvonalazódik, hogy mekkora összegű CSOK támogatásra lesz szükség a céljaink megvalósítása érdekében.