A szendvicspanel házak előnyei és hátrányai

szendvicspanel házak

A modern, internet-orientált világban bármilyen meglepő, de az online térben gyűjtött és megszokott tapasztalatok könnyen átszivárognak a való életbe, majd elvárássá vállnak. Egy számítógép vagy okostelefon kezelése során megszokhatta bárki, hogy a válaszok szinte azonnal jönnek a legtöbb kérdésre, felvetésre. Ennek következtében a mindennapokban is rögtön akarják az emberek az igényeik kielégítését. A könnyűszerkezetes házak létrehozását valahol ez az elvárás is motiválja.

Amíg a hagyományos módon készült ingatlanok lassan készülnek el, addig az előre gyártott elemekkel gyorsan lehet eredményt elérni. De nemcsak ez az, ami miatt a szendvicspanel annyira népszerű lett az utóbbi években. Az aceltrapezlemez.hu weboldalon remek összefoglalót találhatsz a szendvicspanelek előnyeiről. Jóformán csak ilyen jellemzőket találhatsz, hiszen egy olyan kivétele komponensről van szó, amivel öröm a munka és sokoldalúan felhasználható.

Ha megvan a stabil szerkezeti alap, akkor a felhelyezése gyerekjáték. Falak, tető ugyanúgy kiképezhető belőle. Többnyire leginkább szigetelésre használják, de az sem kizárt, hogy burkolatként jelenik meg homlokzatokon vagy önmagában tetőfedésre szolgál. Külső és belső munkákra ugyanúgy ideális. Padlásszigetelésre, de válaszfalak felállítására szintén megfelel. Többnyire ipari és kereskedelmi épületekben kap főszerepet, de magánházak és azok melléklétesítményeinek kiképzésére is alkalmas.

A szendvicspanel központi egységét, ami lehet poliizocianurát (PIR) hab, poliuretán (PUR) hab vagy kőzetgyapot (KGY), mindkét oldalról korrózióvédelemmel ellátott acéllemez fogja közre. A teljes vastagsága általában 30 – 200 mm között van. A gyártók vállalják a méretre szabását, ezért az utólagos bedolgozás minimális hulladékkal történik. Azért említsünk meg néhány hátrányt is, a sok előny mellett! Ilyen, hogy többnyire ipari méretekben javasolt a használata és a telepítését megéri mindig szakemberre bízni. Bár a mozgatása egyszerű, mert egy könnyű anyagról van szó, érdemes darut alkalmazni az emeléséhez, nehogy elhajoljon és deformálódjon a felrakás során.