Egyedi ízt és textúrát kölcsönöz a salátáknak a wakame alga

wakame alga

Ez az ehető tengeri moszat a japán konyhában számos leves és saláta alapja. A világoszöld wakame alga termesztése Kína partjainál már sok száz éve a lakosok megélhetésének egyik eszköze. Az enyhén édes íze ideális párosítást alkot dióval, avokádóval, szusival és tekercsekkel.

A wakame alga alacsony kalóriatartalmú termék, magas fehérje-, jód-, magnézium-, foszfor-, kalcium-, kálium-, vas-, B-vitamin-, A-, E-, C- és K-vitamin-, aminosav- és folsav tartalommal. Hogyan kell elkészíteni? A száraz algák nedvesítéséhez 10 percig vízben kell áztatni. Ennek eredményeként a súlyuk körülbelül 10-szeresére nő. A wakame alga nyersen fogyasztható, salátákhoz adva. De lehet 5 percig főzni és köretként tálalni vagy halételekhez és tenger gyümölcseihez hozzáadni. A zöldségraguk, rizses ételek és levesek egyik összetevőjeként is használatos.

A wakame alga megelőzi a szív- és érrendszeri betegségeket, normalizálja a pajzsmirigy működését és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Rendszeres fogyasztása javítja az agyműködést.