Az időjárásnak ellenálló kamera rendszer

kamera rendszer

A legkorszerűbb anyagok ellenállóképességére még mindig kihívást jelentenek az időjárási viszonyok. Ugyanis, ha a kültérre szerelt kamera rendszer külső burkolata nem kellőképpen ellenálló az időjárással szemben, néhány év alatt sérülhet a drága optika és elektronikai felszerelés, akár olyan banális ok miatt, mint a beázás.

Az erős napsütés UV sugarai, a fagy és a csapadék a legellenállóbb emberkéz által gyártott anyagokat is kikezdik. Éppen ezért, a kültéren elhelyezett kamera rendszer borítójának szerkezete kiemelt jelentőségű a tartósság szempontjából. Márpedig, az a megrendelő, aki a kamera rendszer felszerelése mellett dönt, annak örülne, ha ez sok évig gond nélkül végezné a feladatát anélkül, hogy javítani és újítani kellene rajta.

Így a berendezések tervezői is különös gonddal foglalkoznak minden részlettel, hiszen a telepítést végző cégnek is érdeke, ha nem kell folyamatosan javítással foglalkoznia és a vásárlóik is elégedettek. A fémházas, speciális borítással ellátott kültéri rendszer sok évig biztosítja a rábízott feladat elvégzését.