Az igénytelen szobanövények igazi túlélők

igénytelen szobanövények

Nagyon sokan vágyunk arra, hogy zöld növényekkel vegyük körül magunkat. De mi van akkor, ha minden virágot megöltünk? Ebben az esetben csak az igénytelen szobanövények segíthetnek, amelyek nem várnak el tőlünk különleges bánásmódot, úgyhogy a könnyebb kezelés egyenlő a túlélő virágokkal.

Érdemes még az elején tisztázni, hogy a virágok kényesebbnek számítanak, úgyhogy leginkább a zöld növényeket tudjuk kiválasztani. Az egyik kedvenc a bambuszpálma, ami szinte magától megnő, nekünk csak arra kell figyelnünk, hogy ne kerüljön a huzat közelébe.

A bambuszpálma egyik különleges tulajdonsága, hogy akár 3 méteres magasságot is elérhet, tehát erre figyeljünk! Amennyiben mennyezetig érő természetes zöldre vágyunk, a bambusz tökéletes megoldás.

Az igénytelen szobanövények listáját erősíti az arany pálma, az anyósnyelv és a szobai futóka is, úgyhogy kedvünk szerint válogathatunk a zöld árnyalatai és a levelek formái szerint. Nem baj, hogy le kell mondanunk a virágzásról, helyette azonban mindig gyönyörködhetünk a zöldben.