Az legnépszerűbb befektetési típusok – Rangsorolva

legnépszerűbb befektetés

A befektetés olyan fogalom, ami sokaknak csak álom. Sajnos az alacsony keresetű családok nem mindig tudnak megfelelően gazdálkodni a rendelkezésükre álló összegekkel, ami olykor még eladósodást is jelenthet. Gyakran azonban elég kicsit jobban átstrukturálni a kiadásokat és máris havonta megmaradhat néhány 10 000 Ft. Ez ránézésre nem sok és ilyenkor szokott az következni, hogy inkább elköltésre kerül. Több havi nézetben viszont már jól jönne a 100 000 Ft, amit ügyesen be lehetne fektetni és lassan elkezdeni egy stabil tőkét építeni. Mibe érdemes fektetni?

Ez általános kérdés, amit sokan feltesznek. A válasz pedig az, hogy attól függ! Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora összegről van szó, milyen a kockázattűrés, a futamidő. Kicsivel is lehet sokat keresni, de ehhez nagyot kell kockáztatni, ami nem való a legtöbbeknek. Alapvetően, a lista a következőképpen alakul. Állampapír, részvény, vállalati kötvények, befektetési alap, ETF, megtakarításos életbiztosítás, de itt nincs vége a sornak. Ha egy részletesebb listára vágysz, kövesd EZT a linket!

Az interneten sok hasznos tippet találsz, főként a Grantis oldalán. Érdemes a szakemberek segítségét kérned, amennyiben sikerül legalább alapvető elképzelést formáznod arra vonatkozóan, hogy mi a végső célod. Ezen felül jó lehet még rövidebb távra a lekötött betét is. A bankbetétek az elmúlt években hirtelen kimentek a divatból, mert a nagyobb intézmények alacsony, olykor pedig negatív kamatokkal dolgoztak. Ez még mai is igaz, de vannak olyan kisebb intézetek, ahol hajlandóak nagyobb kamatot fizetni a lekötések után.

Természetesen ez változó, ezért alaposan meg kell nézni, hogy pontosan hol helyezed el az összeget. Egyszerűbb alternatívaként megteszi, de ne várd, hogy ebből fogsz milliomossá válni. Az inflációs rátát szintén tartsd szem előtt, különben könnyen meglepődhetsz az év végén. A bankbetétek területén vannak különféle konstrukciók, amilyen például a megtakarítási számla, nyereménybetétek. Mérlegeld mindegyiket, majd pedig ezt követően kötelezd el magad!