Az üvegfóliázás számos előnye

Egyszerű találmány, mégis számos előnnyel bír. Ezek közül is talán a leginkább kiemelkedik az energia megtakarítás. Az üvegfóliázás hatékonyan csökkenti az épületek energiaigényét. Nem engedi felmelegedni a beltereket, mivel kiszűri a káros UV sugarakat.

Egy olyan helyen, ahol megtörtént az üvegfóliázás, a munka is jobban fog menni, hiszen az ott dolgozók nincsenek kitéve a káros napsugaraknak egész nap. Sokan nem bírják a légkondit, azonban az üvegfóliázásnak köszönhetően a klímákat sem kell olyan nagymértékben használni nyáron.

Ezen kívül egyben tartja az üveget, ha az valamiért eltörik. Nem lesznek szanaszét heverő éles szilánkok, amik megvághatják az ott tartózkodókat. A nagyvárosok folyamatosan küzdenek a graffiti áradat ellen, ami bizonyos esetben bírhat művészi értékkel, azonban sokszor rongálásnak minősül, például a kirakatok üvegein.

Ebben az esetben elég csak a fóliát lecserélni, ami sokkal költséghatékonyabb megoldás. Az üvegfóliázást az autók szélvédője esetében is szokták alkalmazni. Véd a karcoktól, UV védelmet biztosít és megerősíti az egész üvegfelületet.