Beta-alanine az intenzív edzésekhez

beta-alanine

A karnozin építőköve egy olyan molekula, ami segít pufferelni a savat az izmokban. Ez a beta-alanine, ami javítja a teljesítményt az intenzív 1-10 percig tartó gyakorlatok során. A beta-alanine nem-proteinogén aminosav, azaz nem épül be a fehérjékbe a transzláció során.

A májban szintetizálódik és állati eredetű élelmiszerekkel, például marhahússal és csirkehússal bevihető az étrendbe, valamint kiegészítőként is, kapszula formájában. Lenyelés után a hisztidinnel egyesül a vázizmokban és más szervekben, karnozint képezve. Kimutatták, hogy fokozza az izmok állóképességét és úgy tűnik, hogy öregedésgátló hatást is kifejt, főként a fehérje anyagcsere hibáinak elnyomásával, mivel a megváltozott fehérjék felhalmozódása erősen összefügg az öregedési folyamattal.

A beta-alanine kiegészítők 80%-kal növelhetik a karnozin szintjét az izmokban. A termék javítja az atlétikai teljesítményt azáltal, hogy csökkenti a fáradtságot, növeli az állóképességet és fokozza az aktivitást az intenzív edzések során.