Egy kis segítség a Covid antitest teszt eredmény értékeléséhez

Covid antitest tesztek

Azok a személyek, akik átestek a koronavírus betegségen, egy bizonyos ideig védettségük van ezzel szemben. Azt, hogy mennyire, egy Covid antitest vizsgálat során derülhet ki. A Covid antitest tesztek (IgG, IgM) eredményét többféleképpen is lehet értelmezni. Előfordulhat az is, hogy valaki úgy esett át a betegségen, hogy észre sem vette, de az említett teszt elvégzése során ez pontosan kiderülhet. Az antitestszűrés nem magát a vírust, hanem az emberi szervezet vírusra adott reakcióját vizsgálja. Vérvétel alapján történik a vizsgálat, de ez is alapvetően kétfajta lehet.

Az egyik típus azt mutatja ki, hogy vannak-e antitestek a vérben, ami által kialakult valamilyen védelem a koronavírus ellen. Ez a fajta teszt kimutatja a fertőzöttségen való átesést, de lehetővé teszi az mRNS vakcinák, mint a Pfizer/Biontech és Moderna által kiváltott immunválasz során termelődött ellenanyagok detektálását is. Ennél az alfajnál maradva, szintén kétféle lehet az antitest teszt vérből. Egyik az IgG, a másik pedig az IgM antitestet mutatja ki.

Ezek közül bármelyiket választjuk, egy magas érzékenységű, nagy biztonságú tesztre és eredményre számíthatunk. Szintén vénás vérből levett mintából történik a második típusú vizsgálat, a Centaur. Az eljárás jelenleg még kevésbé ismert, de valószínűleg hamarosan nagyon el fog terjedni. Ez a teszt a totál immunoglobulin antitestek jelenlétét hivatott kimutatni. A komplex vizsgálatból nagy pontossággal kiderül, hogy milyen mértékben védett valaki a fertőzéssel szemben, mint ahogyan az is, hogy megfertőzhetjük-e a környezetünkben lévőket.

Tehát, ha tudni akarjuk, hogy milyen védettséggel rendelkezünk oltás vagy fertőzés után, a Cenatur tesztet érdemes kérnünk, mivel ez jelenleg a legmegbízhatóbb. Célszerű a Margit Laboratóriumban elvégeztetni az antitest vizsgálatot, mivel itt nagyon modern felszereléssel készítik, ráadásul igazán korrekt áron. A kapcsolat felvehető a laboratórium munkatársaival a margitlab.hu weboldalon keresztül. Végeztesse Ön is itt a tesztet!