Eljutottál a Velencei Karneválba? Ezeket ne hagyd ki!

Varázslatos Velence

Kétség nem fér hozzá, hogy Velencét a karnevál ideje alatt látogatják meg a legtöbben, hiszen ilyenkor teljesen más a város hangulata és arculata. Az emberek szinte kivétel nélkül álarcot viselnek, bolondoznak, szobrot állnak, esetleg flörtölnek a vendégekkel. Az álarcos bulizás mellett Velence látnivalóiról sem szabad megfeledkezni.

Tulajdonképpen az a rengeteg látnivaló vonzza oda az év többi napján a hatalmas turistatömegeket, akiknek régóta dédelgetett álmuk valósul meg azzal, hogy ellátogatnak a világ egyik legcsodálatosabb és legkülönlegesebb városába. A karnevál ideje alatt, Magyarországról is minden hétvégén indul buszjárat Velencébe, így számtalan magyar ember álma is teljesülhet. Azonban, ha már sikerült eljutni a világnak erre a varázslatos pontjára, akkor nem szabad kihagyni az ott található látványosságokat sem.

Az említett autóbuszos kiruccanásokhoz hozzátartozik, hogy idegenvezető kíséretében néhány híres múzeumot meg építészeti csodát megtekinthetnek azok, akik részt vesznek ezeken az utazásokon. Így lehetőségük nyílik megtekinteni a Vivaldi templomot, a Szent Márk teret illetve bazilikát, a Rialto hidat a Sóhajok hídjával egyetemben. Ez csak néhány azon látványosságok közül, amelyeket meglátogathat az ember, azonban a szombat délutáni szabadprogram ideje alatt egyedül is bejárhatja Velence hírességeit és látványosságait.

Egyébként is nem biztos, hogy mindenkinek megadatik a lehetőség még egyszer visszatérni ide, ezért érdemes mindent belegyúrni a szombati napba, ami csak belefér. Az autóbusz amúgy is csak a késő esti órákban indul vissza Magyarországra, addig minden percet érdemes kihasználni. Amennyiben úgy dönt, hogy belevág egy ilyen hétvégi kiruccanásba, akkor érdemes előtte elkészítenie egy tervet, ami alapján hatékonyabban eljuthat a látnivalókhoz. Nem ott kell majd gondolkodnia, hogy akkor most merre tovább, hanem előkapja a tervet és máris indulhat a következő célpont felé. Garantáltan így hozható ki a legtöbb egy ilyen típusú kirándulásból.