Használjuk ki a bálaszállító előnyeit!

bálaszállító

A növénytermesztés egy elég komplex feladat, ami a talaj előkészítésétől egészen a betakarításig tart. Azt hihetnénk, hogy csak a konkrét termésre terjed ki az összegyűjtés, ami sok esetben a magra értendő, de valójában itt még nem áll meg a munka. Legyen az gabona vagy kukorica, a szárat sok esetben hasznosítják. A bálaszállító komoly segítséget kínál abban, hogy a tarlóról gyorsan megtörténjen az elhordás.

Természetesen erre a célra megfelel adott esetben egy hagyományos traktor utánfutó, de annak nincs olyan speciális kiképzése, ami adott a bálaszállító esetében. Az alacsony kialakítás lehetővé teszi, hogy minimális energia befektetéssel történjen meg a felrakodás és a lepakolás.

Típustól függően, és a bálák mérete, alakja tekintetében, gyakran több 10 darab is felkerülhet. A biztosítás fontos, hiszen az utaztatás során el kell kerülnünk, hogy a rázkódás következtében lehulljon a széna vagy szalma, esetenként kóró az utánfutóról. A bálaszállító ezért biztosítja a megfelelő feltételeket, hogy gyorsan és gond nélkül történjen meg a begyűjtés.