Használt könyvek adományozása: ezért nem érdemes kidobni őket!

Használt könyvek adományozása

Régi könyveinket általában már kiolvastuk, nincs rájuk szükségünk, de érzelmi okokból mégsem tudunk megválni ezektől. Viszont megnyugtató a gondolat, hogy olyan emberek kezébe kerülhetnek, akik értékelni tudják, hasznukat veszik, így sokan elgondolkoznak az adományozás lehetőségén. Ezért is érdemes szétnézned az olyan weboldalakon, mint például a diofakonyvfelvasarlas.hu weboldalon. Itt megtudhatjuk, hogy hová kerülnek az antikváriumból az általunk adományozott könyvek.

Rengeteg olyan kiadvány létezik, ami nagyon magas példányszámban lett kiadva, emiatt pedig nehezen értékesíthető. Ezeket a könyveket a szakértők idősotthonokba, szociális intézményekbe juttatják el, ahol örömmel forgatják. Természetesen az adományozás előtt fel kell mérni a kiadványok állapotát, hogy ne dohos vagy szakadt könyveket ajándékozzunk oda. Minden háznál vannak régi könyvek, amelyek csak fölöslegesen porosodnak a polcokon vagy a padláson.

Ezért nagyszerű és kézenfekvő megoldást jelent az adományozás, mert ezáltal megszabadulunk a régi, használt könyvektől és olyan kezekbe juttatjuk azokat, amelyek vigyáznak majd rájuk. A fővárosban és hazánk többi városaiban is nagyon sok olyan intézmény van, ahol szívesen fogadnak több témában is könyvadományokat. A Diófa Antikvárium csapatát azért érdemes felhívni, mert így nem nekünk kell felkeresnünk könyvtárakat, szeretetszolgálatokat az adományozás egyeztetésének érdekében. Sokan azért halogatják a régi könyveik elajándékozását, mert maguk már nem képesek elszállítani azokat a célhoz.

Nos, tudnod kell, hogy az antikvárium munkatársai díjmentesen szállítják el a régi kiadványaidat az általad megadott címről. Ennek köszönhetően, cipekedés nélkül szabadulsz meg a poros könyvektől, amik csak foglalták a helyet az otthonodban. Soha nem szabad kidobni a használt könyveket, hiszen megtörténhet, hogy más embereknek nagy örömet okozunk ezekkel. Sajnos, még a mai világban sem jut minden gyermek hozzá azokhoz a könyvekhez, amelyeknek témája esetleg megváltoztatná az életüket.